top of page

Satya Henkes

Ik ben leraar en elder in de orale lestraditie van het werk van Grandmother Medicine Song. Lessen gebaseerd op oude kennis van de Hopi en andere Indianenstammen uit Noord Amerika

Satya is in 1991 afgestudeerd als 1e graads docent aan de theaterschool. Of het theater was of persoonlijke ontwikkeling, anderen leren en begeleiden in functioneren vanuit hun eigen authenticiteit en talenten werd de professionele focus.

Naast Satya's gaven als creativiteit en helder waarnemen waren jaren enige tijdhet Usui System of Natural Healing en Voice Dialogue aanvullende methodieken voor persoonlijke groei. Beide heeft ze jaren bestudeerd en toegepast in haar werkwijze om anderen van dienst te kunnen zijn in hun persoonlijke ontwikkeling. In 2008 is ze bij de Gemeente Rotterdam gaan werken en daar werkt zij nog steeds fulltime en met veel plezier aan mooie opgaven voor de stad en de mensen die daar wonen en komen.

Sinds het begin van 2016 is Satya leraar in opleiding bij Hopi Grandmother Medicine Song, Native-American teacher en elder in Noord Amerika. De oude mystieke kennis die de Hopi Indianen generatie op generatie hebben doorgegeven is ook aan Satya overgedragen. Zij kreeg het verzoek om in Europa de Hopi wijsheidsleer aan te bieden. De tijdgeest lijkt ruimte te bieden aan het integreren van spirituele intelligentie in het moderne leven.

Satya werd door Grandmother Medicine Song vanaf het eerste moment erkent in haar spirituele weten en aangemoedigd en opgeleid deze kennis te gaan delen. De professionele focus van iemand zien en begeleiden in zijn of haar natuurlijke talent kwam als een spiegel terug toen Satya zelf door Grandmother werd gezien in haar natuurlijke talent wat zij nog niet voluit met de wereld deelde.

Naast een voor de meeste mensen herkenbaar dagelijks leven van werk, familie, vrienden en hobby's, werkt Satya met de Hopi Teachings ook aan het bevorderen van spirituele intelligentie. 

CFACE074F4914DFEB269B6AAAB1F0323-compres

Satya's talent en het onderwezen zijn in de oude mystieke Hopi Teachings maken dat Satya is erkent als leraar en elder met de ontvangen naam 'Wisdom Singer' in de lineage van Grandmother Medicine Song. Voor Satya is het belangrijk deze kennis te kunnen toepassen in het moderne leven. "She is walking her talk" en kan ze de lessen die ze geeft verrijken met eigen ervaringen en verhalen.

Satya is ook als advisory elder verbonden aan de Stichting Tribal Wisdom.

Zij woont en werkt in Rotterdam. Kennismaken en individuele lessen volgen kan ook online. Zowel in het engels als nederlands.

De beste kennismaking is een keer een vrijblijvende ontmoeting afspreken om meer over Satya en de Hopi Teachings te horen. Regelmatig kan dit in Centrum voor Persoonlijke ontwikkeling Djoj in Rotterdam of via een verzoek per mail of contactformulier.

bottom of page